Thursday, 21 June 2012

5 Reasons We Think Saleha is the Most Swoon Worthy Actress




Kiut tak gamba ni?? Bukan takat kiut je, miut pun ye!! Untung je Baby Aiman. Mesti you all imagine SS dukung you all kan?? Betol tak?? Hehe.. Da le tu. Hentikan saja la angan2 tu. You all kan da besor. Camner la SS nak dukung kan?? Ish ish ish.. Cian SS!! 




Okay mesti ramai yg tertanya2 nape Saleha ni wat kite smua pening2, asyik dok kena marah je kat opis sebab tak leh concentrate keje. Hah, ni admins TSS nak kongsi 5 sebab ngan u alls. Hehe.. ;p Oleh kerana CrazeeAdmin pening sket  banyak ni, kite citer dlm bahasa omputeh sket eh. Bole ye.. Kite start ngan sebab ke-5 sampai sebab nombor 1 okay.. 


5. Her ridiculously cute accent.. Alololo.. Seriously who else could make us jatuh chenta with the way she speaks right?? Right!! ;p 

4. She's gorgeous even when she's crying on screen - Ce you all tgk cermin bila nanges, mesti ada yg terkuar ayor hidung smua bila nanges kan?? Hilang kiut kite kan.. Hehe.. 

3. Acting and studying?? She makes it look so easy!! - Kalo CrazeeAdmin, hanya mampu tuk work and sleep. Terer gak eh??  ;p 

2. She's an emotional actress. With that what we mean is her facial expression is really good. - Suke tengok mimik muka SS bila berlakon.. She makes us fall in love wit her, happy, she makes us cry, she makes us frustrated, angry and sad.. 

1. She loves her fans!!! Isn't that enough to make us love her?? WE LOVE U SS!!! 








Okay kengkawan, setakat ini sahaja buat kali ini. Now its your turn to tell us why you love Siti Saleha !! Ready?? 1,2 komen!!!! ;)) 




-CrazeeAdmin- 





Wednesday, 20 June 2012

Apa Selepas Pencinta?

Ok tak tajuk ni? Macam tajuk filem juga kan?


'hargai bila ada
sayangi bila bersama
maafkan bila terluka
rindui bila berjauhan
fahami bila keliru
nasihati bila terleka
ingati bila sunyi.. ini lah perasaan.'

(Filem ...Apa Selepas Pencinta :P..copy la kami pun copy paste hehehe)

Baiklah mungkin masih ramai yang tertanya-tanya apa perkembangan kerjaya seni Saleha selepas habis penggambaran Filem Pencinta Jom tengok video ni. 


Bagi peminat tegar Sal, kami tahu memang dah beribu-ribu lemon kali ulang tengok video ni di youtube atau laman FB TSS. Tapi bagi yang belum..layanz. lagipun kat timeline FB dah jatuh ke bawah jadi mungkin ada yang tak perasan ada video ni :) (Ye ke hehehe)




Ok event TSS seterusnya ni (yg disebut dalam video ni) masih dalam perancangan sabar-sabar. Sambil tu sesiapa yang masih belum jadi ahli tu bolehlah bertindak sekarang :)  Emailkan maklumat peribadi anda seperti nama, ic, nombor telefon, address, fb/twitter id kepada teamsitisaleha3@gmail.com

Ahli rasmi akan menerima barangan kelab dan keutamaan menyertai event-event TSS.

Terima Kasih.



-AdminEhsasjdeed :)

Monday, 11 June 2012

Shuffle & Bowl with the Bubbly and Adorable Saleha

Baru-baru ni TSS telah menganjurkan Shuffle&Bowl bersama pelakon kiut miut Siti Saleha di Ampang Superbowl, Flamingo. Aiks.. Tak tahu pun?? Ada yang tak tahu ke?? Takpe, takpe. Bagi yang tak tahu tu rajin-rajin la jenguk FB page TSS www.facebook.com/teamsitisaleha untuk segala updates dan aktiviti bersama pelakon kesayangan ramai ni. Bagi yang tahu pulak, mesti you all susah nak move on from the event kan?? Makan tak kenyang, tido tak lena, mandi tak basah. Pi opis pun dok mengelamun je. Ish, ish, ish.. Asyik dok teringat je 3 Jun 2012. Ada betol ka?? Nak tau tak kenapa you all macam tu?? Sebab you all da fall in love ngan Saleha kan?? Bak kata orang Melayu kite ni, udah jatuh chenta!! Hah!! Da tau da!! 




Oleh yang demikian, we have decided to honour this impending Saleha craziness with more juicy photos just for you loyal followers. 1, 2, 3, YAAAAAAHOOOOOOOOO.. ;)) 



Apa lagi kengkawan, pasni kena la fall in love ngan TSS plak. Betol tak?? Mesti la betol!! 



Enjoy the photos guys.. ;))




















Eh, ada gegamba admins tersesat. Hehe.. Takpe la eh.. 


Bagi you all yang terlepas event ni, kite jumpa di event akan datang, insyaAllah.. Lepas tengok gegamba ni, makan pun kenyang, tido pun lena dan mandi pun basah.. ;p Kalo tak basah jugak tu maknanyer you tak mandi ler. Hehe.. ;))  


-CrazeeAdmin- 



Sunday, 10 June 2012

Bagaimana TSS jadi kelab rasmi Siti Saleha


Assalamualaikum dan salam sejahtera Sweetheartz TSS sekalian.


Baiklah, kali ni kami nak cerita sikit sejarah ringkas bagaimana TSS wujud sebagai Kelab Rasmi Siti Saleha. 6 orang Admin TSS ni berjumpa di laman Twitter dan antara yang aktif tweet mnweet kat Siti Saleha sejak popular dengan Nora Elena.  



Kami mula berforum tertutup di FB, yang kami gelar Ahli Mesyuarat Tingkap kami atur strategi untuk ‘meminang’ Siti Saleha dan menjadi fan club rasmi baginya sejak 9 Julai 2011. Alhamdulilah, impian terlaksana. Bermula dengan event pertama, Iftar di Shah Alam (20 Ogos 2011), kemudian Perasmian Kelab Rasmi Peminat dengan nama Team Siti Saleha (24 March 2012) serta baru-baru ini berlangsung pula acara santai bersama peminat dengan Bermain Boling Sambil Bershuffle (3 Jun 2012). Semuanya menjadi kenangan indah buat kami pihak Admin TSS serta peserta-peserta acara termasuk Saleha sendiri.


video


Melalui event-event ni kami kenal Siti Saleha ni memang baik hati orangnya dan tak sombong bukan macam anggapan sesetengah peminat yang belum mengenalinya kononnya dia sombong sebab tak balas tweet atau komen peminat , dia sebenarnya sibuk dan jarang membalas tweet / fb peminat kerana tumpuan pada kerjaya seninya. Alhamdulilah, rezeki mencurah-curah penangan lakonannya dalam Nora Elena. Walau bagaimanapun dia membaca komen-komen peminat terutamanya di laman FB Team Siti Saleha. Malah turut memberi komen atau membalas bila berkesempatan, cuma mungkin peminat-peminatnya tak berapa perasan. (Jadi kena lawat selalu la laman FB kami :)) Sal pun lepas ni mesti rajin balas komen fans :)



,


Teraju-teraju TSS


1. Siti Saleha (Saleha / Sal / Sally / Siti Kiut / Nora Elena…)

2. Suhani (Dee Dee / CrazeeAdmin )

3. Suriana (Kak Su /Su)

4. Sahariza (Jaja / adminEhsasjdeed )

5. Amy Soraya (Amy)

6. Nadia (Nad / Admin)

7. Azelene (lene)

Berminat nak join Team Siti Saleha?? Emailkan maklumat peribadi anda seperti nama, ic, nombor telefon, address, fb/twitter id kepada teamsitisaleha3@gmail.com

Ahli rasmi akan menerima barangan kelab dan keutamaan menyertai event-event TSS.

Terima Kasih.

-AdminEhsasjdeed :)